The saloon.
Wat doen onze vrienden des nachts ? Als ze moe zijn van het nietsdoen zwemmen en wandelen?Als de zon onder is en de maan opkomt? -Juist ze gaan eten.
We zoomen in op Kefalonika –westkust – het dorp Asos -haven –taverne met rieten stoelen.
Daar zitten onze vrienden in de lauwe avondwind.
De kade voor de taverne bied niet veel plaats, zo dat de tafel en de bijbehorende rieten stoelen links en rechts van de open keuken staan . Onze vrienden zitten links van de keuken. De kapitein besteld lekker vis en wijn en “wanta’’voor de jongste.
De politie komt. Een dikke en een dunne. Even schrikken natuurlijk, maar ze gaan niet naar de “Mumbo Jumbo”Nee ze gaan de keuken in.
De wijn is goed en het voorafje- Inktvis in azijn- is subliem. De inktvis wordt gevangen, gedroogd aan de waslijn, en in azijn gelegd waardoor hij lekker mals word. Nooit kalamari fritti bestellen want dat is zo jammer van dat beest.
Schuin langs het linkeroor van de kapitein komt een bord uit de keuken gevlogen, en slaat stuk op de stoep.
Voor het hoofdgerecht hebben onze vrienden gegrilde sardines en gefrituurde ansjovis gekozen.
Omdat de middellandse zee zo goed als leeggevist is blijven de kleine visjes over. Deze zijn om twee redenen aantrekkelijker: de grote vissen komen uit fabrieken in Noorwegen en de kleine zijn een stuk goedkoper.
Geschreeuw uit de keuken, de dikke agent heeft positie naast de deur ingenomen maar doet geen moeite om de borden die nu in regelmatig uit de keuken komen vliegen op te vangen.
Je kunt in Griekenland best sardines en ander kleine visjes bestelen want in tegenstelling tot Portugal, waar je buiten de darmen en andere ingewanden ook het vishaakje met een stukje snoer op je bord vindt word de vis schoongemaakt voor het frituren, baken, grillen.
Het eten wordt met een smakelijke bijlage geserveerd, prima verzorgd, maar helaas een iets nerveuze ober.
Ondertussen vliegt de halve inboedel naar buiten en de dunne agent zweeft op de schouders van de eigenaar/kok dor de keuken in een poging om deze in de boeien te slaan. De gasten die al gegeten hebben maken van de situatie gebruik en vluchten in geveinsde paniek. Uiteraard zonder te betalen want met criminelen moeten hun niets te maken hebben en met de rekening ook niet.
De eigenaar inmiddels geboeid en klaar voor transport wordt langs de kade afgevoerd. De tafel van onze vrienden wordt afgeruimd door een snotterende en vloekende dochter des huize terwijl de overgebleven familie opzoek gaat naar de gevluchte klanten.
Waarom niet anders om? Sardientjes frituren en ansjovis grillen? Sardines hebben van thuis uit een erg vissige smaak en zijn wat groter dan ansjovis. Ansjovis valt tussen het rooster van de barbecue.
Wat doen onze vrienden des nachts ? Als ze moe zijn van het nietsdoen zwemmen en wandelen?Als de zon onder is en de maan opkomt? -Juist ze gaan eten.
We zoomen in op Kefalonika –westkust – het dorp Asos -haven –taverne met rieten stoelen.
Daar zitten onze vrienden in de lauwe avondwind.
De kade voor de taverne bied niet veel plaats, zo dat de tafel en de bijbehorende rieten stoelen links en rechts van de open keuken staan . Onze vrienden zitten links van de keuken. De kapitein besteld lekker vis en wijn en “wanta’’voor de jongste.
De politie komt. Een dikke en een dunne. Even schrikken natuurlijk, maar ze gaan niet naar de “Mumbo Jumbo”Nee ze gaan de keuken in.
De wijn is goed en het voorafje- Inktvis in azijn- is subliem. De inktvis wordt gevangen, gedroogd aan de waslijn, en in azijn gelegd waardoor hij lekker mals word. Nooit kalamari fritti bestellen want dat is zo jammer van dat beest.
Schuin langs het linkeroor van de kapitein komt een bord uit de keuken gevlogen, en slaat stuk op de stoep.
Voor het hoofdgerecht hebben onze vrienden gegrilde sardines en gefrituurde ansjovis gekozen.
Omdat de middellandse zee zo goed als leeggevist is blijven de kleine visjes over. Deze zijn om twee redenen aantrekkelijker: de grote vissen komen uit fabrieken in Noorwegen en de kleine zijn een stuk goedkoper.
Geschreeuw uit de keuken, de dikke agent heeft positie naast de deur ingenomen maar doet geen moeite om de borden die nu in regelmatig uit de keuken komen vliegen op te vangen.
Je kunt in Griekenland best sardines en ander kleine visjes bestelen want in tegenstelling tot Portugal, waar je buiten de darmen en andere ingewanden ook het vishaakje met een stukje snoer op je bord vindt word de vis schoongemaakt voor het frituren, baken, grillen.
Het eten wordt met een smakelijke bijlage geserveerd, prima verzorgd, maar helaas een iets nerveuze ober.
Ondertussen vliegt de halve inboedel naar buiten en de dunne agent zweeft op de schouders van de eigenaar/kok dor de keuken in een poging om deze in de boeien te slaan. De gasten die al gegeten hebben maken van de situatie gebruik en vluchten in geveinsde paniek. Uiteraard zonder te betalen want met criminelen moeten hun niets te maken hebben en met de rekening ook niet.
De eigenaar inmiddels geboeid en klaar voor transport wordt langs de kade afgevoerd. De tafel van onze vrienden wordt afgeruimd door een snotterende en vloekende dochter des huize terwijl de overgebleven familie opzoek gaat naar de gevluchte klanten.
Waarom niet anders om? Sardientjes frituren en ansjovis grillen? Sardines hebben van thuis uit een erg vissige smaak en zijn wat groter dan ansjovis. Ansjovis valt tussen het rooster van de barbecue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten